Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
DeMaffia.nl
Home / Biografien / Salvatore Maranzano
Salvatore Maranzano

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39Maranzano begon zich in de V.S. te richten op individualisten die ook uit zijn geboorteplaats kwamen: Joseph Bonanno, Joseph Profaci en Stefano Magaddini. Deze drie werden eveneens naar de V.S. gestuurd door Don Vito.

Samen met verschillende bazen begon Luciano een plot te vormen om een einde te maken aan de Castellemarese oorlog. Hij deed dit door eerst Joe The Boss Masseria te vermoorden en daarna Maranzano.Nu Masseria dood was, was het tijd voor Maranzano om de taak als Capo di tutti Capi (Baas der Bazen) op zich te nemen. Hij regelde een ontmoeting met alle misdaad figuren over het gehele land en hield een groot eetfestijn voor hun allemaal. De hal die hiervoor werd gehuurd was versierd met religieuze symbolen. Het was dusdanig ingericht dat als iemand zich afvroeg wat er aan de hand was, dat ze dan zouden denken dat het een samenkomst was van een heilige gemeenschap.

Op 10 september 1913, zes maanden nadat Joe The Boss Masseria vermoord was, ontmoette Maranzano zijn noodlot. Op die dag hij Luciano twee dingen ontdekt.Luciano had zijn wraak op Maranzano en was nu de Baas der Bazen. Maar Luciano had een ander, beter plan. Hij zette een nieuwe structuur op. Er zou geen baas der bazen meer zijn, maar nog wel de structuur van de vijf families. Luciano richtte samen met Meyer Lansky een beter syndicaat op: Crime Syndicat. Er zou geen baas der bazen zijn, enkel een commissie: The Commission. Het besturende gedeelte van het Crime Syndicat. Deze structuur is op de dag van vandaag nog steeds van kracht.
Laatste nieuws
13-12-2008: Nieuwe website online!
26-12-2008: Biografie Michele Navarra toegevoegd
26-12-2008: Biografie Salvatore (Toto) Riina toegevoegd
29-12-2008: Biografie Matteo Messina Denaro toegevoegd
29-12-2008: Artikel menu aangemaakt
29-12-2008: Artikel De Apalachin bijeenkomst toegevoegd
29-12-2008: Artikel De Drooglegging toegevoegd
01-01-2009: Biografie Johnny Torrio toegevoegd
01-01-2009: Biografie Joe Adonis toegevoegd