Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
DeMaffia.nl
Home / Biografien / Albert 'Mad Hatter, Lord High Executioner' Anastasia
Albert 'Mad Hatter, Lord High Executioner' Anastasia

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
Mad Hatter, Lord High Executioner
Al snel toen hij op Amerikaanse kust was had hij een verbazingwekkende werk ethiek. Hij brak benen, sloeg hoeren in elkaar en bracht mensen in moeilijkheden. Op 14 jarige leeftijd, was Albert al een grote klootzak. Hij besloot om zijn laatste letter van zijn achternaam te veranderen zodat mensen zich niet schaamde voor zijn criminele gedrag. Zij zullen trots geweest zijn.

Het parlement is een wrede baas. Toen het 18e amendement inging in 1919, Albert begon te werken voor Joe Adonis. Hij hielp om de ladingen met drank veilig te houden, zonder dat daar arme alcoholisten bij konden. Adonis bouwde zelf een aardige kleine reputatie op als een heer van de drooglegging. Voor de betere jaren van 1920, verkreeg Anastasia truckladingen met alcohol voor Adonis. Dit betekende dat hij langs de kant van de weg stond met een paar zware jongens voor de trucks met drank die voorbij kwamen.Deze bureaubaan van Murder Inc. hield Albert zijn handen niet schoon, Hij was een slordige psychopaat die mensen om hielp zodra hij maar een beetje het gevoel had als hun een gevaar voor hem dreigde. Anastasia's persoonlijke vijand Peter Panto, een bootwerker die vastbesloten was om de gangster uit de Brooklyn havens te helpen. Anastasia vermoorde Panto niet alleen om de gedachten van Panto tegen te gaan, maar ook om zijn broer Anthony te helpen die de bootsman s vakbond bestuurde.

Het jaar 1940 bracht verandering aan in het V.S. Syndicaat. Abe "Kid Twist" Reles begon te getuigen tegen leden van Murder Inc. In het beging van dat jaar, stuurde zorgde hij ervoor de kleine maffia baasjes dekking zochten. Hij vertelde de agenten ook over Peter Panto.

Voordat Reles kon getuigen voor de jury viel hij van zes hoog vanuit een van een hotel waar de politie hem vasthield. Anastasia was veilig, maar niet voor het publieke oog.Albert werd een grote baas in New York toen Joe Adonis besloot om met pensioen te gaan. Vanaf 1946 af, Anastasia zijn macht groeide door de operaties van Adonis over te nemen. In 1951 voelde Anastasia dat hij machtig genoeg was om de Mangalo familie baas neer te halen en de broers te vermoorden, Vincent en Philip Mangano. Iedereen wist dat hij het gedaan had, maar ze lieten hem maar omdat Anastasia goede zaken deed met andere wanneer het aankwam op rumoer.

Met macht kwam krankzinnigheid. Anastasia's ondergeschikten begonnen hem "Mad Hatter" (Slecht Hoedenmaker) te noemen. Hij was gevoelig voor woedeaanvallen en ging mensen vermoorden enkel omdat hij een slechte dag had.

Een keer, toen hij tv aan het kijken was, Anastasia zag een nieuwsreportage over Arnold Schuster. Schuster had de politie gebeld om hen te informeren dat hij de beruchte bankovervaller Willie Sutton uit zag stappen uit een New Yorkse metro. Anastasia was woest. "Ik kan de verklikkers niet begrijpen" schreeuwde hij tegen de tv "Schiet hem neer!". En zo, op 8 maart 1952, die jongen werd neergeschoten. Anastasia gaf geen reet om Willie Sutton, maar Arnold Schutser zijn losse lippen hielpen Albert zijn slechte kant. Dat was genoeg voor het instaan om te moorden.

Ondanks het constante moorden was Anastasia een gewone familie man, Hij was thuis met zijn vrouw elke avond rond negenen en spendeerde een hoop tijd met zijn kinderen. Dus Albert was nooit beestachtig genoeg om Vito Genovese te kunnen pakken. Hij was een koele moordenaar, een onbeschofte moordenaar en hoofd maffiabaas, maar Vito Genovese was een onvoorspelbare en slechte klootzak.

Op 25 oktober werd Anastasia vroeg wakker en ging naar de stad voor zijn dagelijkse werk. Hij kuste zijn vrouw en ging naar zijn auto. Zijn bodyguard belde af omdat hij zoek was dus Albert moest zelf rijden.

Om 10.25u 's morgens was Albert in de kelder van het Park Shereton Hotel in Manhattan, zittend in een kappersstoel wachtend om geschoren en geknipt te worden. Anastasia ging achterover zitten en deed zijn ogen dicht om een dutje te doen. Wat later stapte er 2 mannen met geweren binnen. De oudste van hun, Carlo Gambino, deed zijn geweer omhoog en schoot Anastasia drie keer. Anastasia stond op en begon zijn aanvallers aan te vallen. Dit had als resultaat dat hij het meeste van zijn handen en armen verloor aan kogels. Ne 10 schoten was Anastasia dood. Later die dag had Vito Genoseve zijn positie overgenomen als hoofd van de criminele familie die later bekend zou worden als de Gambino familie.
Laatste nieuws
13-12-2008: Nieuwe website online!
26-12-2008: Biografie Michele Navarra toegevoegd
26-12-2008: Biografie Salvatore (Toto) Riina toegevoegd
29-12-2008: Biografie Matteo Messina Denaro toegevoegd
29-12-2008: Artikel menu aangemaakt
29-12-2008: Artikel De Apalachin bijeenkomst toegevoegd
29-12-2008: Artikel De Drooglegging toegevoegd
01-01-2009: Biografie Johnny Torrio toegevoegd
01-01-2009: Biografie Joe Adonis toegevoegd