Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
DeMaffia.nl
Home / Biografien / Al Capone
Al Capone

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39


Al Capone is de bekendste Amerikaanse gangster en het grote symbool van het instorten van de wet en het regeren in de VS tijdens de drooglegging in 1920. Capone had een leidende rol in de illegale activiteiten die Chicago de reputatie van een wettenloze stad bezorgden.


Terwijl hij werkte in die herberg, ontving Capone zijn bekende litteken in het gezicht, toen hij een klant beledigde en vervolgens werd aangevallen door haar broer. Hierdoor kreeg hij de passende bijnaam ScarfaceCapone zijn eerste arrestatie was door aanstootgevend gedrag terwijl hij aan het werk was voor Yale. Hij had ook twee mannen vermoord toen hij in NY was, vroegtijdig bewijs tot zijn gewilligheid om te moorden. In overeenstemming met de etiquette van de onderwereld, gaf niemand toe iets gehoord of gezien te hebben van die moorden. Capone werd nooit vervolgd voor die moorden. Nadat Capone een rivaliserend bendelid het ziekenhuis in had geholpen, stuurde Yale Capone naar Chicago om te wachten totdat de zaken in NY afgekoeld waren. Capone arriveerde in Chicago in 1919 en verhuisde met zijn familie in een huis naar 7244 South Prairie Avenue.
Aanslagen op Capone zijn leven waren nooit succesvol. Hij had een uitgebreid spionnennetwerk in Chicago, van krantenjongens tot aan politieagenten, zodat elk fabeltje snel was ontdekt.
Capone, aan de andere kant, was vaardig in het isoleren en vermoorden van zijn vijanden wanneer zij te machtig werden. Een typische Caponemoord bestond uit mensen die een appartement huurde tegenover het huis van de slachtoffers, die vervolgens werden neergeschoten als ze naar buiten kwamen. De operaties waren snel en compleet en Capone had altijd een alibi.Hoewel Capone bevel gaf aan dozijnen moorden en zelf ook moordde, behandelde hij mense vaak eerlijk en royaal. Hij stond bekend om zijn gewelddadige temperament en voor zijn sterke gevoel voor loyaliteit en eer. Hij was de eerste die een soepkeuken opende nadat in 1929 de voorraadmarkt over de kop ging en hij gaf bevel de verkopers kleding te geven en voedsel te geven aan hen die het nodig hadden op zijn kosten.
In mei 1932 werd Capone naar Atlanta gestuurd, de ruwste van de federale gevangenissen, om zijn elf jaar durende straf uit te zitten. Zelfs in de gevangenis nam Capone de leiding, kreeg speciale bevoorrechten van de autoriteiten zoals meubels in zijn cel met een spiegel, typemachine, tapijten en een set van de encyclopedie Britannica. Omdat er verhalen gingen dat Capone Atlanta overgenomen had, werd hij naar Alcatraz overgebracht. Er waren verder geen andere outfit leden in Alcatraz en de beveiliging was zo streng dat hij niet meer wist wat er zich in de buitenwereld afspeelde. Het was voor hem onmogelijk om mensen of dingen te besturen en kon geen invloed verkrijgen en ook geen vrienden. In een poging om eerder vrij te komen voor goed gedrag werd Capone de ideale gevangene en weigerde mee te doen aan opstanden of stakingen.Na zijn vrijlating spendeerde Capone een korte tijd in het ziekenhuis. Hij kwam terug naar zijn huis in Palm Island waar de rest van zijn leven rustig en relaxt was. Zijn geest en lichaam verslechterde zodanig dat hij de outfit niet meer kon besturen. Op 21 januari 1947 kreeg hij een hele erge bloeduitstoring in de hersenen die waarschijnlijk wat te maken had met zijn ziekte syphilis. Hij won zijn bewustzijn terug en begon beter te worden totdat hij longontsteking kreeg op 24 januari. Hij stierf de volgende dag aan een hartziekte. Capone werd eerst begraven in Mount Olivet Cemetry in Chicago ver in het zuiden tussen de graven van zijn vader, Gabriele, en broer, Frank, maar in maart 1950 werden de overblijfselen van alledrie verplaatst naar Mount Carmel Cemetry in het verre westen.
Laatste nieuws
13-12-2008: Nieuwe website online!
26-12-2008: Biografie Michele Navarra toegevoegd
26-12-2008: Biografie Salvatore (Toto) Riina toegevoegd
29-12-2008: Biografie Matteo Messina Denaro toegevoegd
29-12-2008: Artikel menu aangemaakt
29-12-2008: Artikel De Apalachin bijeenkomst toegevoegd
29-12-2008: Artikel De Drooglegging toegevoegd
01-01-2009: Biografie Johnny Torrio toegevoegd
01-01-2009: Biografie Joe Adonis toegevoegd