Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
DeMaffia.nl
Home / Biografien / Frank 'The Prime Minister' Costello
Frank 'The Prime Minister' Costello

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
The Prime Minister


Frank "The Prime Minister" Costello - 1891 - 1973

Alle krachten die nodig waren in de georganiseerde misdaad, was Frank Costello de man die de rechters, politie en de politici regelde en zodoende de machine deed draaien. Door zijn contacten in het gemeentehuis en door het hele land samen met zijn vermogen om verschillende delen van de maatschappij te beinvloeden, kreeg hij de bijnaam "Prime Minister".

Op vroege leeftijd was Costello al een kleine crimineel. Hij overvalde zijn verhuurster op 14 jarige leeftijd. Hij werd 3 keer gearresteerd als jongere voor geweldpleging en overvallen, maar elke keer werd hij vrijgelaten. Op zijn 24ste werd hij veroordeeld tot een jaar in de gevangenis. Dit omdat hij een pistool bij zich droeg. Het was niet zozeer het pistool dat hem deed opsluiten, maar meer die 3 keer ervoor dat hij vrij gelaten werd. De rechter zag zijn vorige vrijlatingen nu mer serieus en stuurde hem weg. Na dat besloot Castello om voortaan zijn hersenen te gebruiken in plaats van zijn pistool. Dit hield hem uit de bak voor zo'n 37 jaar.

Na zijn vrijlating uit de gevanginis begon Castello contacten te leggen in politieke kringen. Tijdens de drooglegging zouden deze contacten cruciaal zijn om dit te bewijzen door operaties op te zetten met zijn oude buurtvrienden Charlie Luciano en Meyer Lansky. Deze groep, samen met Benny Siegel, zou later de meest machtigste kracht van de criminele onderwereld worden, die het land ooit gekent had. Iedereen zat toen in zijn twintige jaren. Costello was de oudste van allemaal. Hij gebruikte zijn volwassenheid in zijn voordeel wanneer hij dingen aanpakte met burgermeesters, gouverneuren, politie en rechters die de stad bestuurden. Terwijl de anderen een overname besproken, deed Costella "gunsten" voor mensen die hun groep wouden laten opereren in New York City, en later de rest van het land. Hij gaf hun de bescherming die nodig was, iets waar zij niet zonder konden. Zijn contacten kwamen goed van pas toen Abe "Kid Twist" Reles in 1941 aankwam. Reles was een top informant in Murder Inc.. Hij was waarschijnlijk de meest belangrijke maffioso in de geschiedenis. Hij stierf doordat hij op de een of andere manier uit het raam viel vanuit een hotel van zes hoog terwijl hij onder toezicht stond van een 24 uurs bewaking.


Hoe groter het Crime Syndicat werd, hoe meer bescherming er nodig was. Als zij meer attentie verkregen in de papieren, kregen zij ook meer attentie van de federale regering. Maar de federale regering, speciaal de FBI, onder leiding van J. Edgar Hoover, beweerde dat er niet iets bestond als een "Onderwerld Crimineel Syndicaat". Historicus verklaarde dit in verschillende manieren. Er was bewijs genoeg dat Hoover een gokverslaafde was en Costello zorgde ervoor dat Hoover zijn paardenraces won door "hot horses" aan Hoovers verslaggever door te geven. Hoe meer dat Hoover won, hoe meer hij ontkende dat er zo'n organisatie zou bestaan. Een ander verhaal is dat het syndicaat foto's had van Hoover toen hij rond paradeerde gekleed inurken en dat hij betrokken was bij homo seksuele activiteiten. Met deze foto's zou hij het syndicaat niet onderzoeken.

Toen de drooglegging in 1933 werd opgeheven had Costello een nieuew manier van inkomen nodig. Hij werd meer betrokken in gokken. Samen met contacten in Louisiana (Huey Long) en Myer Lansky in Cuba en Miami, was Costello geinteresseerd in casino's. Er wordt ook gezgt dat hij geinteresseerd was in Las Vegas met Benny Siegel. Hij zette dekmantels op zoals kruidenier winkels en slagerijen als schuilplaats voor onzinnige spelletjes en kaartspelen, geplaatst achterin de winkels. Hij zou krukken neerzetten voor kinderen zodat ze hun munten in automaten konden gooien die hij had opgezet.
Anastasia was de baas van diegene die opdracht gaven om andere mensen uit de weg te ruimen van Murder Inc. Hij stond ook op het punt om gepakt te worden door de getuigenissen van Abe Reles. Costello had hem toen gered en daarom besloot Anestasia hem te helpen. Costello overtuigde Anestasia ervan om Vince Mangano op te ruimen en de baas te worden van de Mangano familie, gesteund door Luciano en dor hemzelf. Met Anastasia's steun was Costello in staat om de macht een aantal jaren vast te houden en weerde de hebzuchtige Genovese.

In 1957 haalde Genevese Carlo Gambino over om Anastasia nog een keer omver te helpen, om de kracht terug te brengen aan Genovese. Gedurende dat zelfde jaar, huurde Genevese Vincent "The Chin" Gigante om de "Prime Minister" om te leggen. De verwaande Gigante schoot en miste Costello, door hem eerst te roepen voordat hij schoot, "Deze is voor jou Frank!". Costello hoorde zijn naam en draaide zijn hoofd om en de kogel mist op een haar na.
Costello begreep de hint en snel minderde hij zijn macht. Hierdoor maakte hij de weg vrij voor Genevese om de macht over te nemen. genevese probeerde dit al sinds Luciano gevangen werd gezet in 1936. Uiteindelijk zou Costello officieel stoppen met de maffia, een van de individuelen die "toestemming" had om ermee te stoppen, omdat lidmaatschap van de maffia altijd levenslang is of je het nou leuk vond of niet. Maar in werkelijkheid was Costello nog niet klaar. Hij had nog een verrassing in petto.

Eerst was er de Apalachin conferentie waar Genevese baas der bazen wou worden. Als alle maffioso over het gehele land zouden komen, politiemensen barstte in de scene maken een spot van Genevese's mededeling. De afwezigheid van de conferentie van Costello en Lansky was opvallend. Hun waren met een plot bezig met Gambino om Genevese overboord te gooien. Gambino realiseerde zich dat de meerderheid van de onderwereld tegen de benoeming van Genevese's "Baas der Bazen" en dat het tijd was de rollen om te draaien en samen te werken met Costello en Lansky. De oudere maffioso overtuigde Gambino ervan om een neppe drugdeal op te zetten en vervolgens de politie te tippen, zodat Genevese voor zo'n 15 jaar achter de tralies werd gezet en waar hij mogelijk ook zou sterven. Costello had samen met de andere Dons Genevese verslagen.

Costello zou een figuur in de onderwereld blijven tot zijn dood, maar had wel een belangrijke rol in elke belsissing. Hij was afgezonderd en wou dat zijn laatste jaren zo houden op Long Island. De deuren naar zijn graf werden later opgeblazen toen Carmine Galante een teken van macht toonde dat hij de "Baas der Bazen" werd. Een paar jaar later na dat, werd hij dood geschoten tijdens zijn lunch.
Laatste nieuws
13-12-2008: Nieuwe website online!
26-12-2008: Biografie Michele Navarra toegevoegd
26-12-2008: Biografie Salvatore (Toto) Riina toegevoegd
29-12-2008: Biografie Matteo Messina Denaro toegevoegd
29-12-2008: Artikel menu aangemaakt
29-12-2008: Artikel De Apalachin bijeenkomst toegevoegd
29-12-2008: Artikel De Drooglegging toegevoegd
01-01-2009: Biografie Johnny Torrio toegevoegd
01-01-2009: Biografie Joe Adonis toegevoegd