Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
DeMaffia.nl
Home / Biografien / Meyer Lansky
Meyer Lansky

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39


Meyer Lansky, zijn echte naam is Maier Suchowljansky, werd geboren in 1902 op 4 juli in Grodno, toen nog Rusland. Zijn ouders waren joods. Zijn ouders verhuisde in 1911 naar New York. Hij groeide op in het lagere oosten van New York. Hij was een eerlijke en oprechte tiener tot hij op een dag naar huis liep van zijn opleiding als smid. Hij hoorde een vrouw schreeuwen in een uitgestorven gebouw. Wanneer hij daar aankwam, struikelde hij over een 14 jarige Benjamin Siegel vechtend met een jonge Charles Luciano over de gratis services die Siegel had gekregen van een van Luciano's prostituees (de schreeuwende vrouw). Zonder beide personen te kennen, Lansky besloot om Siegel te helpen en Luciano te slaan. Na deze ongebruikelijke kennismaking, de drie mannen zouden later goede vrienden worden en zaken partners. Lansky had al snel door dat je meer geld kon verdienen in de gokwereld dan als e smid was. Hij startte daarom samen met Siegel een drijvend schijt spel. Zijn spellen bleken zo succesvol te zijn dat binnen twee jaar hij benaderd werd door Luciano die hem vroeg om voor hem te komen werken in zijn plan voor het nationale misdaad syndicaat.

Rond deze Lansky's gangster uitvoerders waren gegroeid tot stevige kracht, waren bekend geworden als de Bug en Meyer maffioso. Voor zijn medewerking stuurde Luciano veel zaken door naar Lansky. Tijdens de jaren 20 werd Lansky flink rijk door de illegale activiteiten die hij uitvoerde. Wanneer Luciano's syndicaat realiteit werd aan het einde van het decennium, Lansky werd aangewezen als een directeur. Hij handelde meestel de financiele zaken af, verdiende miljoenen dollars die hij wit waste, maar was ook hoofd van de gok fraude.

In de jaren 60 waren Lansky's gokactiviteiten uitgebreid tot zo'n beetje over de hele wereld met departementen in heel Zuid-Amerika en tot zelfs aan Hong Kong.
Ook investeerde hij in grote zaken die wel legaal waren zoals hotels en golfbanen.
Wanneer in 1970 de federale regering van plan was op Lansky aan te klagen wegens belastingontduiking, vluchtte Lansky naar Israel, waar hij ging wonen in Tel Aviv. Isreal trok zijn verblijfsvergunning in onder druk van de V.S. Zodoende moest Lansky alsnog terecht staan. Uiteindelijk werd hij niet veroordeeld omdat zijn macht zo groot was dat hij ook mensen had zitten in de regering. Tenslotte ging hij in Miami wonen, in Florida. Hier nam zijn gezondheid af en uiteindelijk stierf hij op 81 jarige aan longkanker in 1983 op 15 mei. Op dat moment van zijn dood was zijn fortuin zo'n $400 miljoen waard.
Laatste nieuws
13-12-2008: Nieuwe website online!
26-12-2008: Biografie Michele Navarra toegevoegd
26-12-2008: Biografie Salvatore (Toto) Riina toegevoegd
29-12-2008: Biografie Matteo Messina Denaro toegevoegd
29-12-2008: Artikel menu aangemaakt
29-12-2008: Artikel De Apalachin bijeenkomst toegevoegd
29-12-2008: Artikel De Drooglegging toegevoegd
01-01-2009: Biografie Johnny Torrio toegevoegd
01-01-2009: Biografie Joe Adonis toegevoegd