Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
DeMaffia.nl
Home / Biografien / Vito Genovese
Vito Genovese

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
In 1937 vluchtte Vito vanuit de V.S. omdat hij verdacht werd voor een onopgeloste zaak die 3 jaar eerder plaats had gevonden. Hij nam een koffer mee waar $750.000 inzat. Hij kocht voor zijn vrouw een huis in New Jersey en liet geld storten op verschillende banken voor haar waar zij bij kon. Ook huurde hij een bodyguard voor haar in om haar te beschermen. Vito zelf ging in Napels wonen en bemoeide zich met de narcotica handel. Toen de geallieerden in 1944 Sicilie binnen kwamen was Vito daar om te helpen als een tolk. Hij hielp de Amerikanen om van de misdaad af te komen, zodat hij zelf de baas kon worden over dat gebied. Op 22 augustus 1944 werd Vito gearresteerd en in een gevangenis gehouden in Napels op aanklagingen tot zijn criminele zaken daar. Ook kwam men achter zijn misdaden in de V.S. en werd daarom uitgewezen voor een proces voor de moorden waarvoor hij in de eerste plaats vluchtte. Maar zijn vrienden in de V.S. waren daar voor hem en de sleutel getuige tegen Genovese werd vermoord.

Op 11 juni 1946 kwam Vito Genovese terug in Amerika. Na een wat langere tijd in de bak gezeten te hebben kon Vito eindelijk weer aan de slag gaan met zaken doen. In de tijd dat Vito weg was, waren er dingen veranderd. Luciano was Amerika uitgezet, naar Italie en geen baas meer van de familie. Frank Costello was de nieuwe baas. Genovese vond dat hij meer verdiende en ging de stad in om mensen te vragen wat ze van Costello vonden. Hier kwam uit dat de mensen van Costello hielden en dat hij was een goede ruggensteun voor de andere New York families. Vito was woedend. Hij wou wat Costello had, hij wou Costello uit de weg en wou zelf de baas worden.
In 1915 was Vito klaar om Costello uit de weg te ruimen en de baas te worden in de onderwereld. Willie Moretti was de eerste om te gaan. Tijdens de Kefauver Hearings gaf hij teveel informatie en Genovese zei dat Moretti niet goed was en uit de weg geruimd moest worden. Costello's ondergang was begonnen.
Genovese voelde dat zijn tijd gekomen was en stuurde zijn soldaat Vincent Gigante om Costello om te brengen in zijn huis. Gigante vuurde een shotgun kogel van dichtbij af door Costello's hoofd. Costello overleefde de aanslag. Het verhaal van de mislukte aanslag ging snel door de onderwereld en Genovese begon snel zijn sporen uit te wissen. Hij liet weten dat hij de aanslag had voorbereid omdat hij erachter was gekomen dat Costello van plan was hem te vermoorden. Hij liet ook weten dat hij Frank als een ongeschikte baas beschouwde. Vito liet duidelijk aan iedereen weten dat wie naar Costello ging, dat hij diegen zou beschouwen als een verrader en dat er dan snel actie zou worden ondernomen. Hij overtuigde zichzelf ervan baas te zijn van de familie en wees Jerry Catena aan als zijn onderbaas en Michael Miranda als zijn raadgever. Costello die de boodschap begreep en geen zin had in deze toestanden ging met pensioen na gedegradeerd te zijn naar een soldaat van Genovese.
Genovese wou nu ook baas der bazen worden en begon een plan te maken om Albert Anestasia om te brengen. Genovese contacteerde een persoon in Anestasia's familie genaamd Carlo Gambino. Hij overtuigde hem dat hun beide voordelen hadden bij de uitschakeling van Albert Anastasia. Op 25 oktober 1957 toen Anastasia in een kappersstoel zat in een kapper van het Park Sheraton Hotel in Manhattan, werd hij omgebracht door 2 mannen. De moordenaars ontsnapte en werden nooit gepakt. De onderwereld wist niet wat hun te wachten stond dus besloten ze af te wachten. 20 dagen na de moord zou er iets gaan gebeuren, de Appalachin bijeenkomst. Op deze bijeenkomst had Genovese geplant om baas der bazen te worden, maar de bijeenkomst draaide uit op een chaos toen de politieagenten het huis belegerde. Verschillende bazen werden gearresteerd en Edgar Hoover kon de kracht van de georganiseerde misdaad niet wijgeren en begon zijn oorlog tegen de maffia oftewel de Cosa Nostra. Genovese's droom om baas der bazen te worden was nu voorbij.

Genovese wist het nog niet, maar hij zou op dezelfde manier uitgeschakeld worden zoals hij Costello en Anastasia had uitgeschakeld. Op 17 april 1959 werd Genovese veroordeeld voor aanklagingen wegens narcotica. De strafboete was $20.000 en veroordeeld tot 15 jaar cel. Voordat hij zijn straf ging uitzitten regelde hij nog een bijeenkomst met zijn helpers. Hij zei dat hij zou vechten voor de chaos, die er toen zeker was. Hij zou zijn rijk besturen vanuit de gevangenis, met behulp van zijn broer Mike en via Tommy Eboli. Om zijn opdrachten en instructies uit te voeren, wees hij een tijdelijke administratie of zaakwaarnemers aan om zijn de dagelijkse dingen af te handelen. De uitvoerende baas zou Eboli zijn en Jerry Catena zou de onderbaas zijn en Mike Miranda zou de raadgever zijn. Dit zou de manier zijn waarop Genovese zijn familie bestuurde totdat zijn hart het begaf in de federale medische gevangenis in Springfield in Missouri op 14 februari 1969.
Laatste nieuws
13-12-2008: Nieuwe website online!
26-12-2008: Biografie Michele Navarra toegevoegd
26-12-2008: Biografie Salvatore (Toto) Riina toegevoegd
29-12-2008: Biografie Matteo Messina Denaro toegevoegd
29-12-2008: Artikel menu aangemaakt
29-12-2008: Artikel De Apalachin bijeenkomst toegevoegd
29-12-2008: Artikel De Drooglegging toegevoegd
01-01-2009: Biografie Johnny Torrio toegevoegd
01-01-2009: Biografie Joe Adonis toegevoegd