Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
DeMaffia.nl
Home / Biografien / Michele 'De Dokter' Navarra
Michele 'De Dokter' Navarra

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
De Dokter


Michele Navarra is geboren op 5 januari 1905. Hij had een mid-klasse achtergrond. Zijn vader was een leraar en landeigenaar. Navarra werd pas lid van de maffia toen hij trouwde. Zijn vrouw had namelijk vele verwanten met de criminele organisatie. Navarra werd begin jaren 40 de baas van de Corleone familie.
In 1943 kreeg Navarra toestemming van de US Military om militaire verlaten voertuigen te verzamelen. Navarra gebruikte deze om een vrachtwagen bedrijf op te starten, omdat deze vitaal waren voor sommige operaties zoals bijvoorbeeld de diefstal van vee.
Navarra werd een top dokter in het ziekenhuis van Corleone nadat zijn voorganger Dr. Nicolosi was vermoord. Een van de meest beruchte misdaden waarin Dr. Navarra bij betrokken was, was die van een jongeling die tegen een maffia moord getuigd had. De jongen ging naar een politiebureau om aangifte te doen, maar was hevig gechoqueerd van wat hij gezien had. De politie vroeg Navarra om de jongen een middel te geven om hem te kalmeren. In plaats de jongen te kalmeren gaf Navarra een dodelijke injectie.
Na deze misdaad doken Navarra en Luciano Leggio onder. Uiteindelijk zou dit paar uit elkaar vallen. Leggio was een jonge en ambitieuze gangster die plannen had om zelf baas te worden van de Corleone familie. Navarra kwam hierachter en probeerde Leggio om te leggen. Alleen de huurmoordenaar leverde slecht werk en Leggio kwam ermee weg met een kleine verwonding. Hij wist nu ook dat hij zo goed als dood was als hij niets terug deed. Leggio was een machtig lid van de Siciliaanse maffia.

Laatste nieuws
13-12-2008: Nieuwe website online!
26-12-2008: Biografie Michele Navarra toegevoegd
26-12-2008: Biografie Salvatore (Toto) Riina toegevoegd
29-12-2008: Biografie Matteo Messina Denaro toegevoegd
29-12-2008: Artikel menu aangemaakt
29-12-2008: Artikel De Apalachin bijeenkomst toegevoegd
29-12-2008: Artikel De Drooglegging toegevoegd
01-01-2009: Biografie Johnny Torrio toegevoegd
01-01-2009: Biografie Joe Adonis toegevoegd