Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
DeMaffia.nl
Home / Biografien / Paul 'Big Paul' Castellano
Paul 'Big Paul' Castellano

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
Big Paul


Paul Castellano is op 20 juni 1915 geboren in Brooklyn. Op 19 jarige leeftijd werd Castellano voor de eerste keer gearresteerd voor een gewapende diefstal in 1934. Omdat Castellano weigerde om zijn 2 medeplichtigen te identificeren moest hij zelf de gevangenis voor 3 maanden.

Paul Castellano behoorde bij de Gambino familie , 1 van de 5 families in New York.
Hij was getrouwd met de zus van toenmalig familie baas Don Carlo Gambino, naar wie ook de familie is vernoemd.
Omdat Gambino zelf een man was die geloofde in dat de familie voor anderen zou gaan heeft hij Castellano aangesteld als zijn opvolger die de familie zou moeten gaan runnen.

De meningen waren verdeeld onder de leden van de familie over het leiderschap van Castellano. Er waren vele , onder wie de veelbelovende John gotti , die Aniello Dellacroce liever de leiding van Gambino zagen overnemen.
Zo kwamen er spanningen in de familie tussen de 2 groepen die zich nu hadden gevormd. Dellacroce (mentor van John Gotti) heeft toen het bevel gegeven dat iedereen zich erbij neer zou leggen dat Castellano de leiding had en dat Dellacroce zelf underboss werd.

Al snel werd duidelijk hoe Castellano de familie runde.
Hij organiseerde alles alsof het een bedrijf was. Hij deed met iedereen zaken als hij maar kon verdienen. Als deel van een inspanning om een open levensstijl te leiden, kocht hij een groot herenhuis (ook wel The White House II genoemd) in de vooraanstaande Todt Hill buurt van Staten Island.

Door het grote verschil tussen het leiderschap van Don Carlo Gambino en Paul Castellano begonnen de andere leden van de familie het respect voor diens baas te verliezen. Hij was te gierig en alleen maar belust op geld. Hij deed er alles voor en liet de andere leden daar niet of nauwelijks van mee profiteren.
Maar hem vermoorden konden ze ook niet want daar is goedkeuring voor nodig van de underboss , Aniello Dellacroce in dit geval, en die zou de goedkeuring nooit geven.


Gotti en Castellano lagen elkaar niet omdat Gotti wou dat zijn mentor Dellacroce baas van de familie zou worden.
Castellano liet Gotti vaak weten dat hij degene die in drugs zou handelen uit de weg zou ruimen , omdat Gambino zelf ook altijd tegen het handelen van drugs is geweest streefde hij deze regel ook na.

Op 2 December 1985 stierf Dellacroce aan het gevolg van longkanker.
Castellano maakte toen de 2 grootste fouten die hij ooit zou hebben gemaakt.


John Gotti had geen reden meer om zich in te houden tegenover zijn baas.
Castellano zou en Gene uit de weg ruimen en hij had de fout gemaakt om niet op de begrafenis te komen van Dellacroce voor wie Gotti zelf zoveel respect had.


Laatste nieuws
13-12-2008: Nieuwe website online!
26-12-2008: Biografie Michele Navarra toegevoegd
26-12-2008: Biografie Salvatore (Toto) Riina toegevoegd
29-12-2008: Biografie Matteo Messina Denaro toegevoegd
29-12-2008: Artikel menu aangemaakt
29-12-2008: Artikel De Apalachin bijeenkomst toegevoegd
29-12-2008: Artikel De Drooglegging toegevoegd
01-01-2009: Biografie Johnny Torrio toegevoegd
01-01-2009: Biografie Joe Adonis toegevoegd