Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39
DeMaffia.nl
Home / Biografien / Luciano Leggio
Luciano Leggio

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/demaffia/public_html/clsDB.php on line 39


Luciano Leggi werd geboren in 1925 op 16 januari.
Hij was een machtig lid van de Siciliaanse Maffia. Hij was hoofd van de Corleonesi, de maffia familie van de plaats Corleone. Sommige mensen spelden zijn achternaam als Liggio.

Leggio kreeg de macht over de Corleonesi in 1958 nadat hij zijn voorganger, Michele Navarra, has vermoord. Leggio spendeerde in de zestiger en de zeventiger jaren zijn tijd aan het sterker maken van de Corleonesi. Iedereen die hierbij in zijn weg stond, werd simpelweg omgebracht. Dit wou hij voornamelijk omdat hij de leiding wou hebben van de drughandel in heroine, die snel een hoge bron van inkomsten zou zijn binnen de siciliaanse maffia.

Hij werd gevengen genomen in 1967 na bijna twee decennia op de vlucht te zijn geweest en berechtigt met vele andere gangsters die ook aanklagingen hadden gerelateerd aan de maffia oorlog eerder die decennia.
Dankzij getuigen intimidatie werden Leggio en vele van zijn mede aangeklaagden vrij gesproken.
Een volhoudende aanklager, genaamd Cesare Terranova, berechtigde Leggio voor 9 moorden dat volgende jaar, maar weer werd Leggio vrij gesproken.

In 1974 werd Leggio alsnog naar de gavangenis gestuurd nadat hij was veroordeeld voor de moord op een rivale gangster en werd daarom voor levenslang veroordeeld. De aankleger die Leggio achter de tralies bracht, was dezelfde aanklager als die van een paar jaar geleden, Cesare Terranova. Hij werd doodgeschoten uit wraak in 1979.

In 1987 moest Leggio terechtstaan. Hij was aangeklaagd voor het runnen van een crimineel imperium vanuit achter de tralies. Hij werd alleen niet schuldig bevonden omdat er te weinig bewijs zou zijn.

Hij bracht zijn tijd in de gangenis door met schilderen. Sommige beschreven hem als een erg arrogant persoon en hij verscheen meestal in de rechtbank met een zonnebril op, een duur op maat gemaakt kostuum en rook altijd op een indrukwekkende manier zijn sigaar.

Op 16 januari 1993 overleed Leggio in de gevangenis aan een hart aanval.

Laatste nieuws
13-12-2008: Nieuwe website online!
26-12-2008: Biografie Michele Navarra toegevoegd
26-12-2008: Biografie Salvatore (Toto) Riina toegevoegd
29-12-2008: Biografie Matteo Messina Denaro toegevoegd
29-12-2008: Artikel menu aangemaakt
29-12-2008: Artikel De Apalachin bijeenkomst toegevoegd
29-12-2008: Artikel De Drooglegging toegevoegd
01-01-2009: Biografie Johnny Torrio toegevoegd
01-01-2009: Biografie Joe Adonis toegevoegd